Mange investorer føler formentlig en vis form for lettelse ved nu at have fået lagt et af de værste aktieår nogensinde bag sig.

Spådommene ved indgangen til 2009 er utallige og meget forskellige – lige fra stigninger på 40-50 % ved udgangen af marts til en halvering, inden det igen vender.

MS Invest er med et positivt afkast på 0,1 % i januar kommet godt fra start, selvom Verdensindekset er faldet med 0,9 %.

Mange taler om det såkaldte januar barometer. Januar har med meget stor nøjagtighed vist vejen for resten af året i mere end et halvt århundrede, således at forstå, at hvis aktierne falder i januar, så vil året også ende med tab og omvendt.
Januar 2009 har været den værste januar måned nogensinde for S & P 500 i USA. Hertil skal dog tilføjes, at de tidligere år med den dårligste januar måned er endt med, at markedet er steget de resterende 11 måneder af året… Hvad kan man så egentlig konkludere på alle disse statistikker? Ingenting – andet end at det meste af verden er skræmte og paniske, og at man skal bruge sin sunde fornuft igen, igen og igen.

Ca. 60 % af aktierne i MS Invest er placeret i defensive forbrugsgoder og medicinalaktier, da vi er helt sikre på, at verden også i fremtiden skal bruge mad og medicin i mindst samme mængder som i tidligere år.

Pernod Ricard, der er afdelingens næststørste position, kunne i januar rapportere om fortsatte vækstforventninger i 2009 på ca. 8 %, hvilket med al tydelighed understreger menneskers behov for visse ting aldrig ændrer sig. Men lad os håbe at prognosemageren, med forventning om stigninger på 40-50 %, får ret.

Klik her og se faktaark

Hold dig opdateret med nyhedsbrevet fra MS Invest – klik her

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17