Aktiemarkederne er stille og roligt begyndt at forberede sig på, at Centralbanken i USA gradvist hæver de korte renter og dermed starter normaliseringen af den amerikanske pengepolitik efter en årelang nulrente-politik. Markedet forventer, at de korte amerikanske renter stille og roligt vil blive hævet i løbet af 2016, hvorimod der næppe vil ske noget på den front i Euro-zonen de næste par år.

Vi har foretaget en lang række omlægninger af porteføljen i november. Danone, Dr. Pepper, Microsoft og RWE er alle helt udgået af porteføljen og Südzuckers andel er faldet fra 2,5 % til blot 0,25 %. Intet mindre end 21 nye selskaber er blevet optaget i porteføljen i den forgangne måned: Hershey, Freeport- McMoran, Sotheby’s, Amec Foster Wheeler, Gerry Weber, Kesko, American Express, Isuzu Motors, Sega Sammy Holdings, Komatsu, Canon, Konica Minolta, Asahi Kasei, Qualcomm, Time Warner, Applied Materials, AT & T, Campbell Soup, Urban Outfitters, Terex og Volvo. Herudover har vi øget andelene i Archer-Daniels-Midland, LVMH, Standard Chartered Bank, BHP Billiton, Anglo American og Kellogg.

Vi ser fortsat betydelige muligheder for at fortsætte de seneste par måneders omlægninger i porteføljen. Mange konjunkturfølsomme selskaber har gennem specielt det seneste års tid været udsat for voldsomme kursfald og er som en følge heraf blevet så billige, at vi ser muligheder for betydelige langsigtede afkast. De to hårdest ramte sektorer er olie & gasindustrien og mineselskaberne. De faldende gas-, olie- og råstofpriser har betydet, at mange selskaber lukker urentable miner og aktiviteter ned, hvilket på lang sigt vil betyde, at der igen bliver balance mellem udbud og efterspørgsel, hvilket efter vore beregninger vil medføre store stigninger i aktierne. Vi ved naturligvis ikke, hvornår det sker, men vi positionerer os stille og roligt og venter på, at de uundgåelige prisstigninger, som altid, vil indfinde sig, når der atter er balance i markedet.

Vi ønsker alle vore investorer en glædelig jul og et godt nytår.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17