Mens flere af de europæiske aktiemarkeder generelt har haft svært ved at omsætte gode selskabsnyheder og bedre økonomiske nøgletal for Europa til kursstigninger, er det lykkedes bedre for de amerikanske hovedindeks at sætte nye rekorder.

Man kan naturligvis kun gisne om, hvad det er, der får aktierne i USA til at fortsætte med at sætte den ene rekord efter den anden, selvom aktierne i historisk perspektiv er at finde i den markant dyre ende, næsten uanset hvilke værdiansættelsesmetoder, man benytter sig af.

Den faldende dollar spiller en større og større rolle for de selskaber, der har indtjening udenfor USA, men udsigten til en kommende skattereform og markant lavere skatter spiller sandsynligvis også en stor rolle. Herudover er der for mange amerikanske investorer ikke noget alternativ til aktier, da renterne jo som bekendt fortsat kun har næsten symbolsk værdi.

Den seneste uges retorik fra Det Hvide Hus, Nordkorea og Venezuela ser indtil videre ikke ud til at genere aktierne andet end få dage af gangen, og det er heller ikke begivenheder, der får os til at ændre på porteføljen.

Vi kan som altid blot observere det, der sker, og forsøge at samle nogle billige aktier op, hvis vi får chancen, men i øjeblikket er der nogen, der tror, at træerne vokser ind i himlen.

Ændringer i månedens løb

I modsætning til de seneste par måneder har vi kun foretaget enkelte småjusteringer i juli måned.

ConAgra Brands, der primært sælger færdigpakkede fødevarer til private forbrugere og restauranter, er ny i porteføljen. Selskabet har ca. 90 pct. af sin årlige omsætning på 54 mia. kr. i USA og er trods sin størrelse stort set ukendt for europæiske forbrugere. Aktien udgør ca. 0,5 pct. af porteføljen.

Metro er i månedens løb blevet opsplittet i to separate selskaber, der fokuserer på henholdsvis salg af elektronik og fødevarer. Vi overvejer i øjeblikket at sælge aktierne i elektronik-delen.

Herudover har vi købt flere aktier i Abercrombie & Fitch, JM Smucker, AutoZone, Bed Bath & Beyond og Campbell Soup.

Ultimo juli måned var der 124 selskaber i porteføljen mod 122 ultimo juni.

Forventninger

Generelt har vi været vidne til bedre end forventet indtjening for mange af de selskaber, der indtil nu har aflagt regnskab for de to første kvartaler af 2017, men der har som altid også været markante skuffelser.

Overordnet set tvivler vi på, at aktiemarkederne vil kunne fastholde niveauerne året ud, da forventningerne let kan vise sig at være for høje. Hertil kommer den lurende usikkerhed omkring situationen i Nordkorea og Venezuela, der vil kunne medføre uro fra dag til dag.

Vi er generelt særdeles tilfredse med porteføljens sammensætning, og vi forventer, at en afmatning i aktiemarkederne vil styrke vores relative performance året ud. Før eller siden går det altid sådan, at det, der er for dyrt, vil falde i pris, og investorerne vil igen lede efter value. Det har vi masser af i MS Invest.

Vi ser et stort potentiale i vores aktier, og vi har mange selskaber, som vi forventer vil kunne fordoble deres værdi over de næste få år, men i øjeblikket kigger investorerne andre steder hen.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17