Den spændte situation omkring Nordkorea præger stadig stemningen på de finansielle markeder, selvom kun de færreste vel forventer, at det ender med en eller anden form for alvorlig militær konfrontation. Der skrues fortsat op for retorikken fra USA og Nordkorea, og ingen kan forudsige, hvordan det ender, men på trods af situationens alvor, påvirker det ikke vores holdning til de enkelte selskaber i MS Invest eller de overvejelser, vi gør os om kommende investeringer.

Der har været mange opløftende momenter fra en stor del af selskaberne i MS Invest i den forgangne måned, og vi er begyndt at indhente en del af det performance-mæssige efterslæb, vi har haft i forhold til markedet i første halvdel af 2017. Euroen er fortsat meget stærk over for stort set alle andre valutaer, men vi forventer, at vi formentlig er ved at være tæt på et vendepunkt, der for en tid igen vil styrke blandt andet dollaren og det britiske pund, som efter store fald i 2017 har betydet store tab i MS Invest, men det er desværre en uundgåelig del af spillet, når man investerer i globale aktier, hvor de valutariske udsving af og til kan være voldsomme.

Flere af de selskaber, vi har større positioner i, er kommet med solide kvartalsregnskaber, der har overrasket markedet signifikant, herunder Hertz, Guess og Abercrombie & Fitch. Sidstnævnte er nu foreningens største position og den ”turn around”, som den nye administrerende direktør har iværksat, indfrier til fulde vores forventninger. Vi ser et potentiale i aktien på flere hundrede procent fra det nuværende niveau – aktien er steget med ca. 60 pct. siden bunden i juli måned. Guess er steget med knap 65 pct. siden bunden i maj, og Hertz med godt 140 pct.

Ændringer i månedens løb

Cheesecake Factory, der driver en lang række restauranter i USA, er det eneste nye selskab i porteføljen, og vi begynder igen at have problemer med at finde nye kandidater.

Herudover har vi købt flere aktier i Avon Products, JM Smucker, Coty, ConAgra Brands, Hormel Foods, L Brands, Fluor, Kroger og Campbell Soup.

Vi har solgt alle aktier i Royal Dutch Shell, Barrick Gold samt Ceconomy, og vi har reduceret beholdningerne i Aegon, Guess, Standard Chartered, Avis, Hertz, Oracle og Hugo Boss.

Ultimo august måned var der 122 selskaber i porteføljen mod 124 ultimo juli.

Forventninger

Ovenpå dels gode regnskaber og en tilsyneladende begyndende ændring i stemningen omkring mange af de af vores selskaber, der har været under størst salgspres, ser vi tiltagende grund til at være fortrøstningsfulde med hensyn til vores performance i de kommende 3-6 måneder.

Vi har store forventninger til, at en lang række af vores selskaber før eller siden vil kunne fremvise stigninger på lige fod med det, vi har set fra Guess, Hertz og Abercrombie & Fitch, men vi ved naturligvis ikke, hvornår det sker, men det er ikke potentiale, porteføljen mangler.

Vi har ofte oplevet, hvor hurtigt investorernes opfattelse af et selskab kan ændre sig med voldsomme kursstigninger til følge, men vi har kun sjældent oplevet at have så mange selskaber i porteføljen, der befinder sig i denne potentielle situation, som vi har i øjeblikket.

Selvom det på den helt lange bane er mere eller mindre ligegyldigt, om afkastet kommer i den ene eller anden måned, så er vi som investorer altid utålmodige, men det eneste, vi reelt kan gøre for at opnå et godt langsigtet afkast, er at sikre, at porteføljen indeholder virksomheder, der er herrer i eget hus, og at de er købt til de rigtige priser.

Vi forventer i skrivende stund, at vi afslutter året med et beskedent samlet positivt afkast i 2017.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17