Efter afslutningen af den amerikanske valgkamp den 8. november, er der blevet fuldstændig vendt op og ned på mange ting i finansmarkederne – i hvert fald for en stund. Donald Trump har siden valget reduceret sin retorik markant og har trukket i land på mange af sine markante udtalelser fra valgkampen. Det faktum at Republikanerne nu sidder på præsidentposten og flertallet i begge kamre i Kongressen, har fået markederne til at tro på, at der vil komme markante nedsættelser af både de personlige skatter og selskabsskatterne samt markante lempelser i diverse reguleringer, der er en byrde for erhvervslivet. Renterne er ligeledes steget i forventning om, at dette vil medføre højere økonomisk vækst og hermed sandsynligvis også højere inflation. Indtil videre må det stå hen i det uvisse, hvad der vil kunne gennemføres i praksis, når det skal igennem Kongressen, men meget af det trækker efter vores opfattelse i den rigtige retning.

Vi har foretaget en lang række ændring i porteføljen i november måned, og intet mindre end ca. 6,5 % af porteføljen er blevet solgt efter store stigninger og erstattet af nye selskaber med et betydeligt bedre afkast-potentiale. Vi har købt fem nye selskaber til porteføljen: Teva Pharmaceutical, CVS Health, Legg Mason, Sainsbury og Novo Nordisk. Til gengæld har vi solgt alle aktier i CSX, Caterpillar, Urban Outfitters, Terex, Kering, Sandvik, Bank of America, JP Morgan Chase, Morgan Stanley og Raymond James. For de fleste af de solgte aktiers vedkommende har vi haft afkast, der er betydeligt over 50 %, og for enkelte i nærheden af en fordobling. Herudover har vi øget eller reduceret beholdningerne i flere selskaber, der fortsat er en del af porteføljen.

Vi nærmer os hastigt afslutningen på et fantastisk år, hvor vi for alvor begyndte at høste resultatet af de markante ændringer i porteføljen, der blev påbegyndt den 23. september 2015. Henover sommeren 2015 og indtil februar 2016 havde markedet en meget svag periode, og vi begyndte at få mulighed for at samle et hav af fantastiske selskaber op til de rene fantasipriser. En del af disse er fordoblet og en enkelt femdoblet i pris i 2016, og vi har løbende reduceret i de selskaber, der er steget mest. I perioden siden 23. september 2015 blev porteføljen udvidet fra 41 selskaber til mere end 130 i dag. Mange af selskaberne har fortsat et stort potentiale, og det glædelige er, at vi fortsat har mulighed for at finde nye steder at placere pengene, når vi har solgt vores vindere.

Med et afkast i 2016 der nærmer sig 30 %, ønsker vi alle vores medlemmer en glædelig jul og et godt nytår.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17