Efter mange måneder med kaotiske situationer og utallige møder ser det nu ud til, at der kommer en foreløbig afslutning på den græske gældskrise. Selvom de fleste nok havde forventet en eller anden form for løsning, hvor grækerne kan blive i euro-samarbejdet, så er det trods alt en lettelse for både finansmarkederne og ikke mindst det græske folk, at der nu er fundet en løsning. Om den så også viser sig at være langtidsholdbar, er naturligvis en helt anden sag.

Flere forhold peger i øjeblikket i retning af, at økonomierne måske er knap så robuste, som markederne har antaget de seneste måneder. De lange renter falder en smule, men især råvarerne er under et voldsomt pres og er faldet betydeligt de seneste måneder. Det kan enten være midlertidigt eller mangel på efterspørgsel grundet lavere økonomisk aktivitet.

Vi har ikke foretaget ændringer i porteføljen den seneste måned.

Vi forventer lidt mere turbulente aktiemarkeder i den resterende del af året end i det første halve år, hvilket forhåbentligt er ensbetydende med gode chancer for at lave omlægninger i porteføljen, som vil kunne gavne afkastene i de nærmeste par år.

Vi vil gerne benytte os af muligheden for at købe billige olie- og råstofaktier, men omvendt ved vi, at det er vigtigt at være tålmodige, så man får aktierne til de rigtige priser. Generelt er vi forsigtigt optimistiske med hensyn til porteføljens afkast de næste par kvartaler.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17