Efter Donald Trumps overtagelse af verdens største embede som amerikansk præsident, er der nok mange der holder vejret. Hvad kan vi nu forvente eller sågar frygte, der vil ske i løbet af hans embedsperiode?

Som investor bliver vi nødt til nøgternt at forholde os til det politiske indhold og helt se bort fra mange af de tåkrummende og pinlige episoder, der sikkert vil gentage sig fra valgkampen. Kan men eventuelt forestille sig en gentagelse fra Nixon-tiden, hvor Nixon måtte gå af efter Watergate skandalen? Hvorfor egentlig ikke? Man skal vel ikke have den store fantasi til at forestille sig, at der dukker noget op fra fortiden eller i løbet af de næste fire år, så Republikanerne får nok og trækker støtten til ham i Kongressen, men det er naturligvis alt sammen det rene gætteri.

Vi skal heldigvis ikke basere vores arbejde på, hvad vi tror, der vil kunne ske i enten USA eller på alle mulige andre politiske scener verden over. Mange års erfaringer har lært os, at meget af det, der tit bekymrer os som investorer i form af politisk kævl eller konflikter rundt om i verden, kun er støj på livets lange vej. Det er ikke det samme som at sige, at vi ikke følger med i, hvad der sker, men ofte tillægger vi det ingen betydning, og det har stort set aldrig indflydelse på sammensætningen af porteføljen.

Sådan ser vi den politiske situation i USA, og sådan vil vi også forholde os til det kommende præsidentvalg i Frankrig, valget til Forbundsdagen i Tyskland osv.

Ændringer i månedens løb

I løbet af januar måned har vi foretaget enkelte mindre justeringer af porteføljen, hvilket afspejler de begrænsede muligheder, vi har haft i et forholdsvist roligt marked uden de voldsomme udsving i kurserne. Efter afkast på 32 % og 83 % i henholdsvis Time Warner og Pier 1 Imports valgte vi at sælge positionerne, da aktierne har nået fair value. Herudover har vi efter pæne stigninger de seneste par måneder reduceret beholdningerne i AP Møller Mærsk, D/S Norden, Metro, Total og LVMH. Til gengæld har vi øget beholdningerne i Macy’s og TEVA Pharmaceuticals, der begge har fortsat den faldende trend i deres aktiekurser fra 2016.

Forventninger

Vores mavefornemmelse (som ofte har taget fejl) siger, at 2017 bliver et år med masser af støj. Det betyder tit store udsving på børserne med deraf følgende muligheder for at være en ”god købmand”. Vi føler efterhånden, at porteføljen er klar til al slags vejr, og vi tager som altid gerne mod gode tilbud, når de byder sig. I øjeblikket udgøres ca. 45 pct. af porteføljen af selskaber med medicinal- og fødevare relaterede aktiviteter, og vi har adskillige positioner, der sagtens kan fordoble deres værdi henover året. Det giver os både tryghed, ro og en tro på, at 2017 bliver et acceptabelt år for investorerne i MS Invest.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17