Starten på det nye år har været præget af stor usikkerhed om den globale vækst, hvilket har skabt betydelig turbulens på de finansielle markeder, og aktiemarkederne verden over er generelt blevet hårdt ramt. I USA var de to første uger således den værste start på året i aktiemarkedets historie.

Vi fortsatte de seneste måneders omlægninger af porteføljen, der ved udgangen af januar bestod af 83 selskaber mod 77 ultimo 2015. Selskaberne Bristow Group, Bayer, Kawasaki Heavy Industries, Lazard, Tupperware, Harley-Davidson og Apple er nye i porteføljen, og vi har øget beholdningerne i Avon Products, Sotheby’s, Joy Global, D/S Norden, Amec Foster Wheeler, Royal Dutch Shell, American Express, Nu Skin, Südzucker, Isuzu Motors, Konica Minolta, IBM, Alcoa, Terex, Volvo, BASF, BP, Caterpillar, Bed Bath & Beyond, Komatsu og Qualcomm. Vi har herudover solgt alle aktier i Kesko og reduceret beholdningerne i Coach, Barrick Gold, Guess, Kellogg og Nikon.

For første gang i årevis har vi masser af mulige investeringskandidater, der både opfylder vores krav om kvalitet og potentiale. Vi har ventet på denne mulighed længe, og vi forsøger gradvist at ændre porteføljen i retning af større spredning og et betydeligt bedre langsigtet afkastpotentiale. Starten på året har været lovende, da porteføljen har klaret sig bedre end Verdensindekset, men vigtigst af alt begynder de omlægninger, vi startede med at lave i sensommeren, at vise deres værd. Vi er mere optimistiske omkring det langsigtede potentiale både absolut og relativt, end vi har været i årevis.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17