Aktiemarkederne var i februar fortsat præget af store kursudsving grundet tiltagende usikkerhed om den økonomiske vækst og prisen på olie. Man kan på sin vis godt undre sig over, at prisen på olie overhovedet er en faktor, da lavere oliepriser gavner både virksomheder og forbrugere. Nogle investorer ser imidlertid lavere oliepriser som udtryk for begyndende økonomisk afmatning, men vi har svært ved at se, at årsagen er andet end overproduktion, da efterspørgslen på verdensplan fortsat stiger.

Porteføljen bestod ved udgangen af februar af 97 selskaber, hvilket er 14 mere end for en måned siden. De nye selskaber i porteføljen er: Danone, Pernod Ricard, Credit Suisse, UBS Group, Morgan Stanley, Flowers Foods, Raymond James Financial, JP Morgan Chase, Royal Bank of Canada, Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, Nestlé og Yamaha Motor. De nye selskabers andel af porteføljen var tilsammen ca. 4,25 % ved udgangen af februar. Herudover har vi øget vores andel i Bristow Group, Deutsche Bank, MetLife, Unilever, Isuzu Motors, Konica Minolta, Hugo Boss, BASF, Bayer, National Oilwell Varco, Kohls, GAP, Canon, Kawasaki Heavy Industries og Staples.

Til gengæld har vi reduceret andelen i Total, Roche Holding, Anglo American, General Mills, Procter & Gamble, ConAgra Foods, Michael Kors, Abercrombie & Fitch, Coach og Barrick Gold.

De første to måneder af 2016 har været både en forløsning og en tiltrængt god oplevelse ovenpå de senere års voldsomt stigende aktiemarkeder, der på ingen måde er vores livret, da det er svært at finde markant undervurderede selskaber under disse forhold. Det er nu markant ændret. Der er masser af muligheder for at sprede investeringerne over mange klasseselskaber, der er blevet for billige.

Ultimo februar var MS Invest ifølge Morningstar én af blot seks globale aktieafdelinger i Europa med positivt afkast i 2016 ud af 770 sammenlignelige afdelinger. Det understreger tydeligt, at det, vi har sukket efter, allerede er begyndt at sætte sine spor, uden at vi af den grund skal blive euforiske. Vores relativt svage resultat i 2015 er således allerede blevet mere end indhentet i de to første måneder af det nye år. Der er al mulig grund til at se lyst på fremtiden.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17