Jørn Linde Andersens månedskommentar, marts 2013

Intet ser ud til at kunne stoppe aktiemarkedernes himmelflugt. Siden nytår er mange aktiemarkeder steget med mere end 10 %, og bullmarkedet er således godt i gang med sit femte år. Det ligner en situation, hvor stadig flere er paniske over ikke at kunne finde afkast i obligationsmarkederne. Eksempelvis er den 10- årige tyske rente nu i niveauet 1,3 % og den tilsvarende amerikanske rente er under 1,8 %, så flere investorer føler sig tilsyneladende tiltrukket af aktier.

Investorerne har, i deres søgen efter direkte løbende afkast, kastet deres kærlighed på fødevareselskaber og medicinalselskaber, hvor vi har placeret næsten 75 % af foreningens samlede investeringer. Der er masser af potentiale i begge sektorer over de næste mange år, men helt kortsigtet trænger både markedet og aktierne i disse sektorer til en pause ovenpå de meget store stigninger.

Specielt stigningerne i medicinalsektoren glæder os. Vi har i flere år ventet på, at sektoren generelt ville få en helt anden prisfastsættelse, idet den efter vores opfattelse er markant undervurderet. Ikke mindst set i lyset af en stadigt aldrende befolkning og en konstant stigende efterspørgsel i de nye markeder verden over, i takt med, at velstanden stiger.

Markederne ser indtil videre ud til at tage både problemerne i Nordkorea og det finansielle kaos på Cypern med knusende ro. Vi bliver dog ikke overraskede, hvis markederne står foran en større korrektion i de kommende måneder, men også her forventer vi, at vores portefølje vil komme bedre igennem end det generelle marked.

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17