Siden etableringen af MS Invest i slutningen af juni måned har det økonomiske verdensbillede ændret sig fundamentalt.

Økonomierne verden over er blevet alvorligt ramt af en finans- og økonomisk krise som kun de færreste har oplevet magen til.
Fra at leve i samfund hvor næsten alt var muligt oplever mange mennesker, at det er næsten umuligt at låne penge og vi begynder igen at kende nogen, der har mistet deres arbejde.

Aktiemarkederne udviste i 2008 de største fald siden 1930’erne under indflydelse af en stadig stigende usikkerhed om hvad fremtiden bringer.
I sammensætningen af porteføljen havde vi valgt at være meget forsigtige. Det blev belønnet med et fald på 14,4% i forhold til Verdensindekset, der faldt med hele 27,4%. Resultatet er langt fra tilfredsstillende, men set i lyset af begivenhederne omkring os er det nådigt sluppet.

Hvad har vi så at vente i det nye år?
Der er der mange der har en mening om, hvad der er i vente. Sandheden er dog nok, at ingen reelt set ved hvordan vi som forbrugere forholder os til den nye verden vi fremover kommer til at leve i, hvilket er alt afgørende for mange af de selskaber, MS Invest investerer i.
Der er mange billige aktier, men der er også mange aktier, der ser billige ud, men som vil komme til at skuffe i takt med at selskabet mister en stor del af indtjeningen. Vi fastholder de forsigtige investeringer indtil videre. Derved har vi fortsat et stort potentiale, men en forventet mindre risiko end det generelle aktiemarked. Vi forventer, at foreningen kan levere et tilfredsstillende positivt resultat i 2009.

Nyhed – følg udviklingen på www.msinvest.dk
Vi har netop introduceret en ændring på forsiden af MSinvest.dk, så du dagligt kan følge med i udviklingen i foreningen. Samtidig kan du klikke dig ind til uddybende information om porteføljesammensætningen og downloade et PDF-factsheet.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17