Jørn Linde Andersens månedskommentar

Udgangen af tredje kvartal markerede den foreløbige afslutning på 7 kvartaler i træk med stigende aktiemarkeder. Måneden har været stærkt præget af investorernes flugt fra euro over i amerikanske dollars, der i slutningen af måneden nåede den højeste kurs siden september 2012. Den Europæiske Centralbank er kommet i fokus igen, og markederne spekulerer i, om banken vil begynde at opkøbe erhvervsobligationer i et forsøg på at støtte europæisk vækst.

Renterne er steget i flere Sydeuropæiske lande som følge af nervøsitet omkring lavere vækstforventninger, der vil kunne hæmme deres kreditværdighed, som vi så under finanskrisen. Samtidig er renterne rekordlave i Tyskland, da de seneste nøgletal har vist skuffende væksttal og nervøsitet for deflation. Markederne virker nervøse og mange søger tilflugt i dollars og i amerikansk økonomi, der ser ud til at være i markant bedre form end Europa.

Porteføljen har de sidste par måneder lidt under faldende kurser på selskabets positioner i de to engelske supermarkedskæder Tesco og Morrisons, der befinder sig i en voldsom priskrig på det engelske marked, hvor konkurrenten Sainsbury ligeledes er ramt. Herudover blev Tesco ramt af at have offentliggjort forkerte regnskabsoplysninger, og flere ledende medarbejdere er efterfølgende blevet afskediget. Vi anser begge selskaber som værende markant undervurderede, men det vil sandsynligvis tage et par år inden selskaberne atter kan levere tilfredsstillende resultater. Begge selskabers markedsværdi er historisk lave i forhold til deres omsætning. Når investorerne atter får tillid til, at de får styr på deres indtjening igen, har selskabernes aktier efter vores opfattelse minimum fordoblingspotentiale. Vi overvejer løbende at forøge vores investering i begge selskaber.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17