Selvom aktiemarkederne fortsatte stigningerne i september, ser det mere og mere ud som om, at en vis ”træthed” måske er ved at indfinde sig.

Markederne har været drevet af forventninger om, at nationalbankerne i Europa og USA på den ene eller anden måde vil kunne løse de problemer politikerne ikke magter – at få skabt tillid til, at de har styr på de offentlige budgetter.

De fleste økonomer forventer vel efterhånden, at det kun er et spørgsmål om tid, før Spanien må kaste håndklædet i ringen og bede om hjælp, men det ser ikke ud til at vække den store bekymring på aktiemarkederne.

I Frankrig får borgerne fortsat mere af den medicin, der ikke virker, med en udsigt til marginalskatter på 75 %. Frankrig ligner mere og mere en kandidat til at løbe ind i de samme problemer, som vi ser i Italien og Spanien, hvor investorerne flygter fra statsobligationerne med markant højere renter til følge.

I USA nærmer præsidentvalget sig med hastige skridt, men resultatet vil næppe få den store betydning for de finansielle markeder, uanset hvem der vinder. USA’s største politiske problem er, at kongressen ikke kan finde ud af at samarbejde samtidig med, at budgetunderskuddene er kolossale og fuldstændig uholdbare.

Det bliver en årelang proces at få balance i økonomien i de fleste større vestlige lande. Som en følge heraf, må de fleste borgere formentlig indstille sig på uændret eller lavere levestandard i de kommende år.

Under disse forhold burde det være relativt enkelt at forudsige, hvilke virksomheder der vil klare sig bedst og hvilke aktier man skal investere i. Derfor fastholder vi den markante eksponering mod fødevarerelaterede selskaber og medicinalvirksomheder.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17