Ovenpå de store kursfald i august måned viste aktiemarkederne for alvor tænder i september.

S&P 500 i USA viste således de største stigninger for en september måned siden 1939. Baggrunden for stigningerne synes at være, at uanset om amerikansk økonomi er på vej på ret fod igen efter de store offentlige stimulanser eller ej, så vil aktiemarkedet stige, da den amerikanske centralbank ellers begynder at støtte markedet igen med opkøb af forskellige typer af aktiver.

Det er vores vurdering at det ingen nævneværdig vedvarende effekt vil have på længere sigt at sætte seddelpressen i gang – tværtimod. Den eneste vedvarende, farbare vej mod økonomisk genrejsning er efter vores opfattelse ægte efterspørgsel fra forbrugere – private samt offentlige og virksomhederne. Begge førstnævnte har store problemer med stor gæld og virksomhederne tøver med at ansætte og investere indtil de mærker en reel øget efterspørgsel.

Aktiemarkederne ser meget overkøbte ud i øjeblikket, og vi forventer en snarlig korrektion. Vi tror som sagt ikke på, at man kan opnå nogen langvarig vedvarende positiv effekt af, at nationalbankerne pumper penge ud i økonomierne. Der kommer først gang i væksten, når forbrugerne føler sig mere komfortable med deres jobsikkerhed og deres privatøkonomiske forhold. Vi fastholder derfor vores meget konservative investeringer.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17