Ovenpå de seneste måneders meget kraftige stigninger blev august mere stille på de fleste børser med undtagelse af det kinesiske marked, der nu er faldet med godt 20 % siden den 4. august.

Den forgangne måned har været præget af regnskabsaflæggelser, der i langt de fleste tilfælde har overrasket positivt. Her skal man blot være opmærksom på, at selskaberne har overrasket positivt i forhold til deres egne nedjusterede forventninger, og at de fleste selskaber tjener mindre end for et år siden. Hvad mere alvorligt er, at tendensen er entydig med hensyn til omsætningsvækst, der stort set mangler over hele linjen. Det betyder, at hvis forbrugerne ikke kommer tilbage, vil virksomhederne ikke kunne øge deres indtjening langsigtet og dermed bane vej for et mere vedvarende opsving.

Efter de store stigninger siden marts virker markedet træt og reagerer ikke på positive nyheder. Mange af de positive nyheder er der med andre ord taget forskud på i de forrige måneder, og markedet står formentlig overfor den længe ventede korrektion. Hvor stor den bliver, kan kun tiden vise, men vi råder igen til forsigtighed, hvad angår aktieinvesteringer.

Porteføljen er fortsat meget konservativ med over 70 % af de samlede investeringer i defensive forbrugsgoder og medicinal.

Klik her og se faktaark

Hold dig opdateret med nyhedsbrevet fra MS Invest – klik her

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17