Jørn Linde Andersens månedskommentar

Forventninger om lavere vækstrater i Europa eller sågar risikoen for faldende økonomisk aktivitet fik flere af de europæiske aktiemarkeder til at falde til de laveste niveauer i over et år.

Renten på de 10-årige græske statsobligationer steg til over 9 % mens de tilsvarende tyske renter faldt til 0,8 %, hvilket begynder at vække minder fra finanskrisen, hvor investorerne søgte tryghed for næsten enhver pris. Den amerikanske dollar steg således for 12. uge i træk og markerede hermed den længste ubrudte stigning i over 40 år. Midt på måneden vendte stemningen dog atter og sendte markederne op igen.

Porteføljen har i de sidste tre kvartaler haft det svært i forhold til markedet, men hvis den seneste økonomiske udvikling i Europa fortsætter, er det vores klare forventning, at porteføljen vil klare sig godt i forhold til omgivelserne. Mange selskaber har efter vores opfattelse efterhånden nået priser, der gør det svært for dem, at indfri forventningerne, hvilket på ingen måde bliver lettere hvis verdensøkonomien begynder at vise yderligere svagheder.

Faldende aktiemarkeder må dog forventes at ville give os nye muligheder for at finde gode solide undervurderede selskaber, som kan skabe fundamentet for fremtidige gode afkast.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17