Syvende måned i træk med kursstigninger

September blev syvende måned i træk med kursstigninger på aktiemarkederne. Optimismen har fuldstændig overtaget den pessimisme, der prægede markederne frem til marts måned i år. Der er med andre ord taget forskud på glæderne om økonomisk genrejsning og de kommende måneder vil vise, om eventuel økonomisk vækst kan leve op til de store forventninger.

Den stadige strøm af nøgletal viser et blandet billede men en overvejende tendens mod, at tingene er ved at stabiliseres. Dette er ikke uventet, når de enorme midler regeringer verden over har pumpet ud i systemet tages i betragtning.

I USA starter regnskabssæsonen for 3. kvartal ved indgangen til oktober og virksomhedernes omsætning har særlig bevågenhed hos investorerne. Langt de fleste af selskaberne i S&P 500 leverede overraskende positive indtjenings tal for 2. kvartal, men den generelle trend var samtidig, at omsætningerne ikke kunne leve op til forventningerne. Virksomhe derne havde med andre ord via rationaliseringer sparet sig til bedre indtjening. Det kan naturligvis ikke fortsætte.

Amerikanerne er begyndt at spare op igen og derfor vil det gå ud over forbruget, hvis denne trend fortsætter, hvilket vi forventer – ikke mindst fordi bankerne gerne vil have deres penge tilbage.

Hvis der ikke snart sker en bedring i selskabernes omsætning, tror vi mange investorer vil begynde at blive bekymrede over, hvor længe kursstigningerne kan holde.

Klik her og se faktaark

Hold dig opdateret med nyhedsbrevet fra MS Invest – klik her

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17