Efter to måneder med kraftige kursstigninger, drevet af blandt andet forventninger om, at den amerikanske nationalbanks opkøb af statsobligationer vil medfører øget vækst, faldt markedet atter i november.

Adskillige lande og fremtrædende økonomer har været ubønhørlige i deres kritik af, at særligt amerikanerne lader seddelpressen køre. Kritikerne frygter, at pengene søger mod Asien grundet regionens højere vækstrater og dermed kan være medvirkende til at skabe bobler i disse økonomier.

Det virker som om, at uroen fra finanskrisen ligger og lurer under overfladen. Krisen i Irland, der måtte give efter for presset og bede EU og IMF om hjælp, er efter vores opfattelse blot en fortsættelse af problemerne i Grækenland.
Som vi tidligere har skrevet, så tror vi langt fra det er slut, og at det næste “offer” sandsynligvis bliver Portugal. Det problem kan løses eller snarere udskydes, men når det bliver Spanien, Italien eller sågar Frankrig, der ikke kan låne mere, har vi fundamentet til næste finanskrise.

Vi fastholder indtil videre en så konservativ placering af porteføljen som muligt.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17