Jørn Linde Andersens månedskommentar

Aktiemarkederne venter fortsat på, at den amerikanske centralbank begynder at mindske opkøbene af obligationer i takt med, at vi fortsat får bedre økonomiske nøgletal og bedre tal for beskæftigelsen. De lange 10-årige renter er begyndt at stige i forventning herom, men aktiemarkederne ser ud til at fortsætte festen.

I november måned har vi solgt vores positioner i Carrefour, Bayer, Siemens, CVS Caremark og Colgate-Palmolive, der alle har opnået en pris, der efter vores opfattelse ligger tæt på fair value. Herudover har vi reduceret vores beholdning yderligere i Metro. Til gengæld har vi placeret 0,5 % af porteføljen i hvert af fem nye selskaber: Südzucker, Tesco, Cisco, Barrick Gold og Campbell Soup. Desuden har vi øget beholdningerne i Delhaize til ca. 1,75 % og Morrison Supermarkets til ca. 4,0 %.

Vi forventer, at 2013 slutter med rolige og fortsat stigende aktiemarkeder i lyset af markedernes tiltagende tro på, at specielt amerikansk økonomi er ved at få lidt mere momentum. Markederne ser således indtil videre ud til at ignorere de stigende 10 årige obligationsrenter.
Vi glæder os over, at 2013 blev et fantastisk godt år for aktiemarkedet og ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17