Der er tilsyneladende ingen ende på aktiemarkedernes fokus på den politiske og økonomiske situation i primært Sydeuropa.

Med obligationsrenternes himmelflugt i Italien til langt over 7 % blev november ingen undtagelse.
Aktiemarkederne var mere eller mindre uændrede fra månedens begyndelse til slutning, men indenfor måneden var udsvingene meget voldsomme. Investorerne ved simpelt hen ikke hvordan det ender i Europa (det gør vi i øvrigt heller ikke).

Vi forventer, som vi flere gange har beskrevet, at enden på det hele bliver meget lav økonomisk vækst i de kommende år i vores del af verden, uanset hvad politikerne beslutter. Europæerne og amerikanerne har levet over evne i årtier og skal til at indstille sig på, at verden er ved at ændre sig og at vores levestandard næppe vil stige som samfund de næste mange år.

I virkeligheden er det ikke svært at sammensætte en aktieportefølje. Man skal blot sikre sig, at de virksomheder man har investeret i er attraktivt prisfastsat og sælger produkter vi under ingen omstændigheder kan eller vil undvære, og som har produkter man efterspørger på de nye vækstmarkeder verden over.

Vi forventer ikke at den politiske usikkerhed forsvinder lige foreløbig. Der ligger mange politiske kampe foran os i 2012 i både Europa og USA og man skal næppe forvente mindre udsving i markederne end vi har set i 2011.

Vi sover godt om natten med vores aktier og håber vi kan udnytte fremtidige kursudsving til at købe nogle flere billige aktier.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17