Sund skepsis

Aktiemarkederne har siden september/oktober måned sidste år været præget af optimisme med hensyn til dels de økonomiske udsigter og en varig løsning på gældsproblemerne i primært Sydeuropa.
Efter meget store kurs stigninger på op mod 30 % i ovennævnte periode, begyndte en vis skepsis med hensyn til holdbarheden af stigningerne at sprede sig i aktiemarkederne i marts måned. Det medførte faldende kurser i de fleste aktiemarkeder og uroen begyndte atter at sprede sig til de Sydeuropæiske obligationsmarkeder.

Vi har forholdt os passive de sidste 5-6 måneder i forventning om, at vi ikke har set de sidste problemer fra de gældsplagede lande. Vi har med andre ord været skeptiske med hensyn til holdbarheden af de store stigninger i aktiemarkederne. Afkastet af vores portefølje har som sædvanligt været dårligere end markedsafkastet i sådanne perioder, men som vi ofte har sagt og skrevet, er det den lange sikre trend, der optager os. Vi mener ikke gældskrisen på nogen måde har fundet en endelig løsning, men at den derimod vil dukke op igen og igen i de kommende år.

Derfor koncentrerer vi os primært om stabile fødevare- og medicinal- selskaber, der trods krisen har et stabilt marked i de vestlige økonomier og kan nyde godt af væksten i Asien, Sydamerika og andre steder i verden vi kalder emerging markets.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17