Jørn Linde Andersens månedskommentar

I maj måned lykkedes det for flere af de større aktiemarkeder at sætte nye rekorder. Det tyske DAX-indeks nåede op i næsten 10.000, og S&P 500 lukkede for første gang over 1.900. Optimismen på aktiemarkederne er faktisk lidt af et paradoks, når man samtidig kaster et blik på obligationsmarkederne. I USA faldt de ti-årige renter til et niveau, der ikke er set siden juni måned 2013, og sender hermed et klart signal om, at investorerne er blevet mere skeptiske med hensyn til forventningerne om økonomisk vækst, og at der næppe er inflation lige om hjørnet.

Pfizers forsøg på at overtage AstraZeneca, der er en af de største positioner i porteføljen, ser i første omgang ud til at mislykkes. Pfizer hævede i måneden løb sit bud fra 50 GBP per aktie til 55 GBP, men det blev også afvist af bestyrelsen i AstraZeneca. Uanset hvordan det ender, så viser det med al tydelighed, at AstraZeneca, og efter vores opfattelse også en række andre selskaber i medicinalsektoren, er undervurderede.

Vi har i månedens løb solgt alle foreningens aktier i Caterpillar, Nestlé og Casino, idet vi anser potentialet i aktierne som værende relativ begrænset fra det nuværende niveau. Herudover har vi reduceret beholdningerne i Pernod Ricard, LVMH og Merck.

Til gengæld har vi øget beholdningerne i Fresenius Medical Care, Staples, Tesco og Südzucker, hvor aktiekurserne på det seneste har været under pres med et heraf følgende bedre langsigtet potentiale for afkast. Supermarkedskæden Target i USA og kameraproducenten Nikon i Japan er nye selskaber i porteføljen. Begge selskabers aktier er faldet betydeligt, men det er vores opfattelse, at aktierne er betydeligt undervurderet på både kort og lang sigt.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17