Jørn Linde Andersens månedskommentar

Aktiemarkederne satte i juni måned atter nye rekorder i USA og Tyskland, og det tyske Dax indeks rundede for første gang 10.000.

Generelt ser aktiemarkederne fortsat ud til at håndtere både gode og dårlige nyheder uden at ryste på hånden, selvom vi sidst i måneden oplevede tiltagende bekymring omkring situationen i Irak, der potentielt kan få betydelig indflydelse på olieprisen. Oliemarkedet kan være ret sårbart overfor selv mindre reduktioner i udbuddet. Stigende oliepriser vil have samme virkning som en ekstra skat for både private og virksomheder og kan, hvis prisstigningerne fortsætter, sætte en dæmper på den i forvejen skrøbelige økonomiske aktivitet.

Vi har ikke foretaget ændringer i porteføljen i månedens løb men overvejer i øjeblikket at lave flere mindre omlægninger ovenpå ændringerne i maj måned.
Sidst på måneden begyndte markedet at reagere på urolighederne i Irak, og det er vores umiddelbare vurdering, at vi sandsynligvis vil opleve lidt mere volatile aktiemarkeder resten af året ovenpå et roligt forår med stigende aktiekurser.

Guldprisen er efter store kursfald det sidste års tid igen begyndt at bevæge sig opad, hvilket ligeledes kan indikere, at vi kan have udsigt til mere volatilitet i den kommende tid.

Vi ønsker alle vores medlemmer en god og forhåbentlig tør og solrig sommer.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17