Jørn Linde Andersens månedskommentar

MS Invest havde 5 års fødselsdag den 23. juni og resultaterne af de første 5 år har ifølge Morningstar været i den absolutte top i Europa. Ellers bød juni på lidt ro på aktiemarkederne efter maj måned, der var plaget af faldende aktiekurser og kraftig volatilitet.

Det er især de stigende obligationsrenter, der ser ud til at bekymre markederne. Men også udsigten til, at den amerikanske centralbank i en ikke så fjern fremtid vil begynde at reducere i omfanget af sit køb af statsobligationer. Nervøse investorer begynder ligeledes i stigende omfang at bekymre sig om sundhedstilstanden af den kinesiske økonomi og landets bankvæsen. De kinesiske aktier har de seneste måneder været udsat for et stort salgspres og bevæger sig i retning af bundniveauet, som vi så for godt fire år siden under finanskrisen.

Efter uroen i maj og juni har markederne tilsyneladende stabiliseret sig igen, men vi oplever markedet som værende mere nervøst end længe set. Vi forventer, at efteråret kommer til at byde på en del udfordringer, fra både den politiske arena, de geopolitiske forhold og ikke mindst de kommende
kvartalsregnskaber. Eurozonen er atter kommet i centrum og kan potentielt sætte gang i nervøsiteten, hvis problemerne ikke tackles til markedernes
tilfredsstillelse.

I kølvandet af lidt uro på markederne håber vi på at få gode muligheder for at gøre nogle gode køb hen over sensommeren, samtidig med at investorerne måske begynder at opdage, at vi ikke lever i den perfekte verden.

Fortsat god sommer!

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17