På trods af urolighederne i Mellemøsten, der indtil videre ikke ser ud til at blive så voldelige, som man kunne frygte, er aktiemarkederne de fleste steder kommet godt ind i det nye år.

Olie- og råvarepriserne vil sandsynligvis være præget af stor nervøsitet i de kommende måneder afhængigt af, hvilke nyheder vi får fra Mellemøsten. Udviklingen vil også have en afsmittende effekt på aktierne.

Som vi skrev i sidste måneds kommentar er Sara Lee i øjeblikket omgivet af bejlere, der gerne vil købe selskabet. Bestyrelsen i selskabet er imidlertid ikke tilfredse med de bud de har fået, og de overvejer i øjeblikket at opdele selskabet i flere dele for at få værdierne frem i lyset. Vi fastholder indtil videre vores position i selskabet.

Vi har foretaget en del omlægninger af porteføljen i januar. Vi har solgt Bongrain, HR Block og Forest Laboratories. Til gengæld har vi købt en del mindre poster i ConAgra Foods, Avon Products, Heinz og Dr. Pepper samt forøget beholdningen af aktier i Unilever.
Herudover har vi købt en lidt større post i Australiens største teleselskab Telstra, der nu udgør ca. 2,8 % af porteføljen. Udover at aktien efter vores opfattelse er for billig har den et direkte afkast på knap 10 %.

Vi forventer forsat at foretage en del ændringer i porteføljen i de kommende måneder.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17