Dampen gik af aktiemarkedet

På trods af mange tilsyneladende positive nyheder fra forskellige sider gik dampen af aktiemarkedet i januar. Flere nye økonomiske nøgletal fra USA samt regnskabstal fra adskillige selskaber viser fortsat, at verden har det bedre. Der er dog stadig flere der begynder at sætte spørgsmålstegn ved opsvingets styrke. Det skyldes primært, som vi hele tiden har hævdet, de store hjælpepakker. Uden hjælpepakkerne vil økonomierne fortsat befinde sig i en krise, vi langt fra har set enden på.

Positivt resultat i MS Invest i januar 2010

På trods af fald på ca. 1 % i MSCI World leverede MS Invest et positivt resultat på 1,6 % i januar.

Vi forventer, at første halvdel af 2010 vil blive præget af mere og mere pessimisme. Problemerne i Grækenland vil vise sig langt fra at være et enkeltstående tilfælde, og mistilliden til det politiske system vil gradvist forværres.

Forsigtig investeringsfilosofi fastholdes

Vi er naturligvis fortsat tro mod vores investeringsfilosofi og fastholder vores meget forsigtige investeringer. De fleste aktiemarkeder ligger fortsat marginalt højere, end da vi i juli måned første gang advarede mod de forestående problemer, og efter vores opfattelse er problemerne ikke blevet mindre i mellemtiden. Om vi har set toppen i januar, eller om det kan fortsætte lidt endnu, ved ingen, men vi har meget svært ved at få øje på potentialet i aktier. Tværtimod.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17