Urolighederne i Mellemøsten fortsatte i februar med uformindsket styrke.

Selvom der på nuværende tidspunkt kun har været afbrydelse for en del af olien fra Libyen, er det frygten for det, der er værre, der driver oliepriserne højere, så de nu ligger på det højeste i 2 ½ år.

De gode nøgletal der kom i løbet af februar fra selskaber og forskellige økonomier formåede kun kortvarigt at påvirke markedet, da alle har øjnene rettet mod olieprisen.

Markederne kan vise sig at være meget sårbare efter at være steget voldsomt det sidste halve års tid. Eksempelvis betyder en stigning på 20 dollar for en tønde råolie, at der bliver trukket ca. 700 mia. dollars ud af forbrugernes lommer til energi svarende til ca. 1 % af verdens bruttonationalprodukt.

Kun tiden kan naturligvis vise hvordan det ender i Mellemøsten og med olieforsyningerne. Et er dog sikkert; der bliver mindre og mindre olie til rådighed og efterspørgslen stiger konstant. En tidligere direktør for Shell Oil forventer eksempelvis en oliepris i løbet af få måneder på 125 dollar uanset hvad der sker i Mellemøsten, da forholdet mellem udbud og efterspørgsel er meget tæt.

Vi fastholder fortsat vores meget forsigtige investeringer i stabile forbrugsgoder og medicinalselskaber.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17