Jørn Linde Andersens månedskommentar

Aktiemarkederne fortsatte ufortrødent stigningerne i februar og hovedmarkederne satte atter nye rekorder. Obligationsmarkederne i Europa var stabile mens de venter på, at Den Europæiske Centralbank begynder sit længe varslede opkøb af obligationer for 60 mia. euro om måneden, hvorimod de lange renter i USA er begyndt at stige igen. Krisen i Grækenland blev som forventet sparket til hjørne, og grækerne har fået yderligere 4 måneder til at finde løsninger, der kan tilfredsstille de andre europæiske lande. Uanset hvordan det ender i Grækenland, forventer vi ikke, at det vil påvirke de finansielle markeder væsentligt.

I slutningen af februar valgte vi at sælge hele vores beholdning i Campbell Soup, Kohls, Staples og Unilever. Alle fire aktier er steget kraftigt, og har mere end indfriet vores forventninger. Til gengæld har vi øget vores beholdninger i Archer-Daniels Midland, Roche, Avon Products, Guess? og Abercrombie & Fitch. Kurserne på sidstnævnte tre selskaber har med fald på næsten 50 % det sidste års tid været under voldsomt pres, men vi tager det for en som en kærkommen lejlighed til at opbygge solide positioner i alle tre selskaber. Alle tre selskaber har efter vore beregninger langsigtede fordoblingspotentialer.

Markederne virker noget trætte, og vi forventer, at de kommende måneder vil byde på urolige markeder. Som altid håber vi, at det vil medføre, at vi får mulighed for at gøre nogle gode køb, til erstatning for nogle af porteføljens selskaber, som vi ønsker at reducere beholdningerne i.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17