Jørn Linde Andersens månedskommentar, februar 2013

Hverken manglende enighed i den amerikanske kongres om fordeling af de i forvejen aftalte rammenedskæringer på de offentlige finanser eller et valg i Italien, hvor Berlusconi og en komiker blev vinder af parlamentsvalget kunne få aktiemarkederne til at stoppe den stigende trend. Markederne ignorerer alt negativt og reagerer positivt på gode nyheder. Det er ikke svært at se, at aktier virker forholdsvis attraktive med lange 10-årige statsobligationsrenter på under 2 % i de fleste lande med forholdsmæssig orden i økonomien…

Berkshire Hathaway med legendariske Warren Buffett i spidsen afgav i løbet af måneden et tilbud til aktionærerne i Heinz om at købe deres aktier til 72,50 USD per aktie. MS Invest har ca. 1,2 % af formuen investeret i Heinz. Tilbuddet afspejler efter vores holdning fuldt ud selskabets værdi og ligger efter vores beregninger lidt over fair value. Vi vil derfor acceptere tilbuddet.

De fleste selskaber har efterhånden aflagt regnskab for 2012, og generelt har de kunnet indfri forventningerne. Ovenpå de store kursstigninger de seneste år bliver det naturligvis sværere og sværere at indfri forventningerne for mange selskaber. Desuden er værdiansættelserne af mange aktier i den øvre del af, hvad vi finder rimeligt. Vi bør kunne forvente en korrektion i aktiemarkedet i de kommende måneder.

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17