Kursstigningerne fortsatte i februar måned verden over med uformindsket styrke.

Omsætningen i aktiemarkederne, og dermed den underliggende styrke i aktiemarkedet, har dog været usædvanlig lav, hvilket kan være et signal om, at de generelle kursstigninger næppe er af længere varighed.

Det er fortsat politikere, sammen med centralbankerne i USA og senest ECB i Europa, der sætter dagsordenen. De seneste måneder har ECB eksempelvis lånt bankerne ca. 1.000 mia. EUR, for at understøtte banksektoren med likviditet og samtidig i håb om, at nogle af pengene vil blive brugt til at finansiere de gældsplagede lande i Sydeuropa. Centralbanken frister med andre ord bankerne til at låne penge til en meget lav rente, så de tør at tage risikoen ved at købe sydeuropæiske statsobligationer til en betydelig højere rente.

I Japan har vi haft glæden af at deltage i en for landet noget usædvanlig begivenhed. Aktionærerne i selskabet Circle K Sunkus har modtaget et overtagelses tilbud på deres aktier. Det sker meget sjældent i Japan, men i forhold til for 10 år siden ser man det noget oftere i dag. For aktionærerne er det forhåbentlig et godt tegn på, at der måske er nye vinde på vej til Japan, så nogen af de meget undervurderede selskaber kan få en bedre prisfastsættelse. Aktien udgør kun ca. en halv procent af porteføljen og vi afventer flere informationer før vi tager stilling til hvad vi vil gøre med aktierne. Aktien steg med 33,4% på nyheden.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17