På trods af slagsmålet i den amerikanske kongres om nedskæringer på de offentlige budgetter og hvordan aktieudbytter og personlige indkomster skal beskattes i de nærmeste år, formåede aktiemarkederne at opretholde optimismen og troen på, at der ville blive fundet en løsning, der ville kunne tilfredsstille investorerne på de finansielle markeder.

Således kvitterede de amerikanske aktiemarkeder med for fjerde år i træk at slutte højere end året før.

Overordnet set, udviser amerikansk økonomi lidt mere styrke på nuværende tidspunkt, end mange økonomer havde forventet for nogle få måneder siden mens Europæisk økonomi vel mere eller mindre fortsat er så svag som ventet.

Når aktiemarkederne for fjerde år i træk har udvist pæne stigninger, har man historisk set skullet være forsigtig med sine aktieinvesteringer og sørge for at have en konservativ porteføljesammensætning med en klar undervægtning af meget konjunkturfølsomme selskaber.
Hvorvidt det viser sig at være den bedste strategi for 2013 er svært at sige, men vi føler fortsat, at det sikreste man kan gøre med sine penge er at være investeret i internationale fødevareselskaber eller selskaber der sælger produkter til personlig pleje eller lignende.

Vi er fortrøstningsfulde for 2013 og forventer at porteføljen vil give et pænt positivt afkast. Om det så isoleret set er nok til at slå aktiemarkederne generelt må indtil videre stå hen i det uvisse.

Vi ønsker alle vore investorer et godt nytår.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17