Jørn Linde Andersens månedskommentar

Roen indfandt sig atter på aktiemarkederne i august efter turbulensen i juli. Konflikterne i Mellemøsten og mellem Rusland og Ukraine er for en stund gået i “glemmebogen”, men de ligger klart i baghovedet hos mange investorer. I USA steg aktierne til endnu en rekord, og markederne har tilsyneladende indstillet sig på, at en forestående rentestigning fra den amerikanske centralbank er rykket nærmere. Situationen er dog en ganske anden i Europa, hvor væksten synes at være gået helt i stå.

I slutningen af måneden foretog vi en større omlægning af porteføljen. Det har ikke ændret på, at over 80% af porteføljen fortsat er investeret i fødevare- og medicinalrelateret virksomhed, da vi fortsat har en meget forsigtig tilgang til aktiemarkedet. Vi har solgt alle aktier i Apple, MetLife, Freeport-McMoRan, Pernod-Ricard og Heineken, der efter vore beregninger har opnået fair value. Vi har endvidere reduceret beholdningerne i Archer Daniels Midland, Pepsi og Roche, da prisfastsættelsen nærmer sig fair value.

Avon Products er ny i porteføljen. Selskabet sælger kosmetik og har en årlig omsætning på ca. 10 mia. dollars primært i Latinamerika. Aktien har et betydeligt potentiale, og vi anser selskabet som værende en potentiel overtagelseskandidat. I 2013 afviste selskabet et overtagelsestilbud på 23,25 USD per aktie, og kursen er efterfølgende faldet til 13 USD.

Vi har endvidere øget beholdningerne i Morrison Supermarkets, Tesco, Metro, Südzucker, Coach, Diamond Offshore Drilling, Guess? og Nikon. Vi anser omlægningerne som væsentlige for porteføljens fremtidige potentiale.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17