Aktiemarkederne holdt sommerferie i august, mens investorerne fordøjede de aflagte regnskabstal, der viste et billede af meget store forskelle i virksomhedernes indtjening.

Selskaber med lav konjunkturfølsomhed og fodfæste i Emerging Markets klarer sig bedst mens virksomheder, der sælger relativt konjunkturfølsomme produkter, til vestlige forbrugere, har det langt sværere, da mange forbrugere fortsat forsøger at nedbringe gæld og holder sig tilbage med at købe noget, der kan udskydes til senere.

Halvårsregnskabet fra Nestlé, der er verdens største fødevareselskab og udgør ca. 2,6 % af porteføljen i MS Invest, illustrerer tydeligt vækstforskellene mellem de forskellige økonomier og verdensdele.
Nestlé havde en organisk omsætningsvækst i Emerging Markets på 12,9 % hvorimod den tilsvarende vækst i den mere udviklede del af verden blot var 2,6 %.
Det tydeliggør problemerne hos de vestlige forbrugere relativt til de hastigt voksende nye markeder, og understreger samtidig, at det fortsat er muligt at finde selskaber, der har gode muligheder for at øge deres indtjening, hvis de er repræsenteret på de rigtige markeder med de rigtige produkter.
Med mindre Nestlés aktiekurs stiger til et niveau, der er helt ude af trit med de underliggende økonomiske forhold, er aktien et godt eksempel på selskaber vi gerne vil have i porteføljen i mange år. Med den nuværende aktiekurs giver det forventede udbytte for 2012 på 2,1 CHF per aktie desuden investor et direkte afkast på ca. 3,5 %, hvilket er væsentligt højere end eksempelvis renten på en 10 årig tysk statsobligation, der i øjeblikket ligger i niveauet 1,4 %!

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17