Aktiemarkederne var relativt rolige i april måned ovenpå en lidt turbulent marts måned.

Urolighederne i Mellemøsten, stigende råvare- og oliepriser, den japanske atomkatastrofe og europæiske solvensproblemer er glemt for en stund.

Portugal fik som det tredje europæiske land en længe ventet aftale om lånegarantier fra EU landene, der dog først kan træde i kraft efter det kommende valg i Portugal. Om Portugal så bliver det sidste land i rækken af lande, der ikke længere kan låne uden hjælp, må tiden vise.

Der begynder at tegne sig et billede af, at investorerne begynder at blive lidt mere forsigtige. En lang række selskaber i fødevareindustrien og medicinalselskaberne er begyndt at stige til niveauer, vi ikke har set i flere år. Der kan naturligvis være tale om en kortvarig trend i markedet, men efter vores opfattelse er det udtryk for, at investorerne søger sikkerhed i netop de to sektorer, som vi anser for de mest attraktive og undervurderede.

I de kommende måneder vil de kommende budgetforhandler i USA og forhandlingerne om hvorvidt den amerikanske regering skal have lov at stifte mere gæld komme til at præge markederne. Samtidig hermed stopper den amerikanske centralbank sit opkøb af statsobligationer ved udgangen af juni måned.

Vi forventer et noget mere nervøst marked i de kommende kvartaler, end vi har set længe.

Se opdaterede oplysninger om porteføljesammensætningen

Download PDF med fakta om MS Invest

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17