Jørn Linde Andersens månedskommentar  

Aktiemarkederne ser ikke længere ud til at bekymre sig om situationen i Ukraine. Mange investorer har tilsyneladende accepteret situationen, og er kommet til den givetvis rigtige konklusion, at det ikke i større udstrækning vil påvirke hverken os som individer eller den typiske virksomhed udenfor Rusland i væsentlig grad. Dette forudsætter naturligvis, at russerne ikke eskalerer situationen yderligere, eller i værste fald lukker ned for gassen, eller invaderer Ukraine yderligere.

En af foreningens største positioner er medicinalvirksomheden AstraZeneca. I den forløbne måned har den amerikanske medicinalvirksomhed Pfizer, der i øvrigt også er blandt foreningens største positioner, tilbudt aktionærerne i AstraZeneca at købe deres aktier til 50 pund pr. aktie. Aktien er steget kraftigt ovenpå nyheden, men bestyrelsen i AstraZeneca ser ikke umiddelbart ud til at være tilfredse med tilbuddet, da de forventer, at selskabet i løbet af de næste 10 år vil fordoble omsætningen. Umiddelbart ser det ud som et rimeligt tilbud, men vi tror buddet vil blive forhøjet.

Set i lyset af foreningens store eksponering i medicinalsektoren er der virkelig tale om gode nyheder, når en virksomhed som Pfizer med deres handlinger viser, at det meste af medicinalsektoren kan være kraftigt undervurderet, hvilket har været vores holdning i årevis. Vi håber naturligvis, at det vil medføre yderligere fokus på nogle af de andre medicinalselskaber vi har i porteføljen.

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17