Så fik vi endelig en måned med stigninger i aktiemarkederne.

Isoleret set blev marts en af de bedste måneder i flere årtier – som vi skrev i kommentaren for februar måned, kommer stigningerne ikke som den store overraskelse ovenpå de markante tab, vi har set de sidste par år.

Nervøsiteten, der har præget markederne de sidste par måneder, er blevet afløst af håb om at økonomierne er ved at være kommet gennem den værste turbulens. Rentenedsættelserne verden over gør sammen med store koordinerede finanspolitiske lettelser, at regeringerne og nationalbankerne forsøger at skabe købekraft så virksomhederne ikke bliver ramt så hårdt som ellers, i en tid hvor mange holder igen på privatforbruget.

Vi tror at aktiemarkederne for en tid vil kunne fortsætte med at stige og vi vil ikke udelukke at vi vil kunne se stigninger fra de nuværende niveauer på 10-25 %. Hvad der i givet fald skal ske herfra er helt afhængig af udviklingen i de økonomiske nøgletal.

På kort sigt er vi således fortsat forsigtigt optimistiske. Hvad der langsigtet skal ske med aktiemarkederne afhænger meget af hvilke politiske tiltag vi ser. Men indtil videre kan vi forhåbentligt se frem til lidt bedre aktiekurser.

Klik her og se faktaark

Hold dig opdateret med nyhedsbrevet fra MS Invest – klik her

 

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • CVR 24 74 48 17